Odabir jezika

Style cnahger

Top meni za hrvatski

Search

Naši principali

Održiva budućnostVrhunskim obrazovnim programima, te izvrsnim predavačima, svojim polaznicima pružamo znanja koja im uvelike pridonose kako poslovnom, tako i osobnom napretku. Stečena znanja mogu koristiti odmah po završetku pojedinog smjera, no ista mogu i kontinuirano nadograđivati. Samim tim pružamo im mogućnost da budu korak ispred konkurencije.

Projekti u izradiTrenutno radimo na sustavu za online učenje (e-learning), kojim želimo pružiti mogućnost edukacije i polaznicima iz najudaljenijih krajeva.

Naša misijaNaša misija je svakom polazniku pružiti vrhunsku edukaciju, te ga osposobiti za buduće zanimanje. U suradnji s velikim brojem tvrtki, koje su prepoznale naše školovanje/edukaciju, dva najbolja polaznika iz svakog smjera dobivaju pismo preporuke, koje im omogućuje lakše zaposlenje.

Naša vizija

Osnovna i struktura

Povijest

Novosti i događanja

Trendovi na tržištu rada

Trendovi na tržištu rada

Tržište rada pokazuje nove trendove. Usred turističke sezone povećava se nezaposlenost, dok će ..

Ukidaju se radne knjižice

Ukidaju se radne knjižice

Klasične radne knjižice u koje se upisivalo zvanje o završenom školovanju u  1/2013. godine se ..

Što je online učenje, e-učenje i učenje na daljinu?

Što je online učenje, e-učenje i učenje na daljinu?

Online učenje možemo definirati kao izvođenje obrazovnog procesa uz pomoć informacijsko-komunika..

Što je cjeloživotno učenje?

Što je cjeloživotno učenje?

Chris Galvin, glavni menadžer u Motoroli kaže: “Motorola ne želi više zapošljavati inženjere..

Što je cjeloživotno učenje?

Cjeloživotno učenjeChris Galvin, glavni menadžer u Motoroli kaže: “Motorola ne želi više zapošljavati inženjere s četverogodišnjom diplomom, tražimo da naši zaposlenici imaju četrdesetogodišnju diplomu.“

Što to znači i što cjeloživotno učenje jest? Zašto je poslodavcima toliko važno, a zašto bi posloprimcima trebalo biti još važnije, otkrivamo u nastavku.

 

Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo

Sve je znanje, pa i umjetnost življenja je znanje. Treba znati krenuti prema nečem boljem i dići se nakon poraza i teških trenutaka kao i učiti na greškama koje radimo.  Treba znati živjeti u sadašnjosti i napraviti ju vrijednom sjećanja, znati uživati u svim životnim trenucima kao i dići se nakon svih životnih padova.

Cjeloživotno učenje, poznato još i pod nazivom LLL (Long Life Learning), je nadograđivanje različitih znanja i vještina tijekom života, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga. To je zapravo kontinuirani proces učenja koji počinje od rođenja pa sve do naše starosti, uključujući sve oblike učenja u svim životnim okolnostima kao npr. učenja iz obitelji, zajednice, škole, raznih situacija iz života,radnog mjesta itd…

Važno je zbog toga što stvara mogućnosti razvoja znanja ali i osobnog razvoja povećavajući konkurentnost, kvalitetu života i samu socijalnu uključenost tj. aktivnojoj uključenost pojedinaca u društu.

Kontinuirano nadograđivanje znanja dovodi do veće konkurentnosti i uspjeha u poslovnom svijetu

Iako navika i iskustvo učenja u mlađoj životnoj dobi navelike utječu na motiviranost kao i na same rezultate u daljnim razdobljima, količina znanja postala je prevelika da bi se mogla naučiti tokom školovanja. Od koljevke pa do groba najljepše je đačko doba, no potrebno je učiti kroz cijeli život zbog sve brže društvene ali i tehnološke promjene. Razvoj tehnologije i promjene koje se odvijaju oko nas dovode i do promjena u postojećim znanjima, vještinama, vrijednostima, navikama pa i raznim metodama  koje svakodnevno zastarjevaju.

U dvadesetima se počinje odvraćati pažnja sa cjeloživotnog obrazovanja na cjeloživorno učenje. Treba imati na umu da cjeloživotno obrazovanje i cjeloživotno učenje nisu isti pojmovi. Za razliku od cjeloživotnog učenja koje se odnosi na institucionalizirani i organiziran proces učenja, cjeloživotno obrazovanje uključuje spontano i nenamjerno stjecanje znanja koje se provodi kroz cijeli život  s ciljem razvijanja individualnih potencijala.

Koncept cjeloživotnog učenja, razvijen u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, odgovor je na problem neusklađenosti između obrazovanja mladih i odraslih (Pastuović, 1999.).

Postoji Program cjeloživotnog učenja koji je najveći europski program u području obrazovanja, a cilj mu je doprinjeti razvoju Europe. Također, održava se „Tjedan cjeloživotnog učenja“ koji organizira uz potporu Ministarstva znanost,obrazovanja i športa s planom podizanja građanske svijesti o važnosti učenja i obrazovanja.

( Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (2011), http://www.cjelozivotno-ucenje.hr )

 

Učenje je trajni proces, a pravo znanje stječe se iskustvom

Došla sam do zaključka da nije mjerilo uspješnog života to da nam sve stvari i svi planovi ispadnu upravo onako kako želimo jer bi svi inače bili neuspješni. Mjerilo uspješnog života je izvuči i pouku iz neuspjeha, i shvatiti da ne trebamo biti ograničeni zbog životnih razočarenja – njih je bilo, njih će biti. Ono što je iza nas i ono što je ispred nas je sitnica u odnosu prema onome što je unutar nas – naše iskustvo.

“Padovi su ključevi uspjeha; svaka nova pogreška uči nas nečemu.”

Samo nas teškoće  života uče da cijenimo dobar život. Treba znati pronaći nadu i sreću u osmjehu djeteta, stihovima pjesme, riječima knjige, u očima nekog koga volite. Učiti savladati nove životne izazove, biti jači, svjesniji, aktivni sudionici vlastitog života, nadvladati bol, upoznati ljubav, otvoriti se za život ili razviti neku novu kvalitetu koju možda nismo mogli razviti na drugačiji način. Učiti iskoristiti vrijeme koje imamo najbolje što možemo te znati uživati u stvorenome i u onome što imamo je pravi izazov koji zaista zahtjeva cjeloživotno učenje.

“Bilo bi dobro kad bi mladost znala što sve može a starost mogla što zna” (Burmanska poslovica)